Для ліцеїстів ІV курсу: Тема 26. Мистецтво доколумбової Америки

Мистецтво доколумбової Америки є результатом взаємовпливу культур різних етносів. Цивілізаційного розвитку високого рівня досягали не тільки державні утворення майя, ацтеків та інків, а й багато інших племен. Уявлення про велич цивілізацій і міст доколумбової Америки дуже неповні, адже більшість із них було знищено конкістадорами.
Значний вплив на мистецтво мала релігія — тотемізм, шаманство, родоплемінні культи духів-покровителів. Індіанці зберігають багато талісманів, особливо статуеток, тому що вірять у їхню магічну силу. Ольмеки Майя Ацтеки Інки Мачу-Пікчу Домашнє завдання: переглянути матеріал уроку, виконати одне з творчих завдань презентації на вибір (1.Створіть ескіз розпису в стилі Бонампак. 2.Намалюйте головний убір з розфарбованого пір’я.) Завдання фотографуєте, тримаючи в руках, щоб було видно, хто виконав, і присилаєте на електронну адресу kostyrya_1979@ukr.net

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Для ліцеїстів ІІІ курсу: Розділ 1. Мистецтво України від найдавніших часів до кінця ХVІ століття. Тема 1.Образотворче мистецтво. Трипільська та Скіфська культури. Мистецтво грецьких міст Північного Причорномор’я.

Для ліцеїстів І курсу (8 клас): Тема. Пам'ятки мистецтва Північного Причорномор'я та Скіфії

Для ліцеїстів ІІІ курсу: Розділ ІІІ.Мистецтво України ХІХ ст. Тема.Образотворче мистецтво.